Povijest i reference

Sustav Informativka CRM prvi put je osmišljen još krajem 2002. godine u sklopu Croatiabiz poslovnih servisa. U tom trenutku cijeli sustav funkcionirao je putem unosa u polja slična današnjim kontakt formularima, a modul računi bio je izdvojen iz aplikacije.

Sustav se aktivno počinje razvijati 2005. godine kada ga radi lakšeg vođenja kontakata i izrada faktura implementira i portal Posao.hr (u vlasništvu Plavog Oglasnika). Sustav se koristi još i dan danas, naravno u puno modernijem obliku. Sljedeće godine, novu i unaprijeđenu aplikaciju implementira i internetski oglasnik Crozilla.

Osnivanjem tvrtke Informativka,  2007. godine sustav kreće se s aktivnim razvojem online servisa koji može servirati više tisuća tvrtki. Od osnovnog sustava za upravljanje kontaktima, sustav se razvio u potpuni prodajni online CRM sa 6 modula: kontakti, komunikacija, zadaci, ponude, računi i administracija.

2009. godine sustav implementira i tvrtka Životopis d.o.o. za potrebe prodaje na svojim portalima Životopis i Moja Edukacija.

Početkom 2011. programsko rješenje u potpunosti je redizajnirano te se dalje koristi pod nazivom eKomunikacija.